anderen over Jenneke


“Jenneke is een street smarte, levenswijze, in alle opzichten kleurrijke tekenfilosoof”

Brenda van Dinther, cultureel antropoloog

Toen ik het schilderij van onze kinderen voor de eerste keer zag raakte mij dat diep. Als foto hing de beeltenis al jaren in de kamer maar wat is een schilderij dan veel mooier. Het karakter van de kinderen komt tot leven, dat is echt knap! Het schilderij zie ik elke dag en ik kan er geen genoeg van krijgen… een aanrader

Simone Borgstede

"Het contact met Jenneke is ontstaan via Twitter. Ik las haar berichtjes over haar worsteling om het hoofd boven water te houden, haar inzet voor de jeugd via de Dorpsacademie en zo nu en dan zag ik wat werk van haar voorbijkomen. Tweemaal bezocht ik de KleurT’op en het viel me op hoeveel mensen daar op af kwamen. Het bewijs voor de belangrijke functie in de regio.

Toen ik in 2010 projectmanager voor de eerste TEDxWomen in Amsterdam was, heb ik haar gevraagd te exposeren. We wilden graag wat kunst aan de muur in de locatie van Dag 2, de evenementenruimte in het prachtige huis van Duncan Stutterheim. Haar stagiaires vielen op door hun behulpzaamheid en betrokkenheid. Het werk werd door de gasten zeer gewaardeerd en Jenneke verkocht die dag zelfs werk. Omdat Jenneke niet anders kan dan Jenneke zijn, bood zij mij als dank voor die geslaagde dag een werk aan, weliswaar volledig onnodig, maar niet minder gewaardeerd. Het rode juweeltje met de dame van lichte zeden op de Wallen heeft een prominente plek in mijn huis en Jenneke voor altijd een plek in mijn hart. Indien je iemand zoekt met een open geest, een groot hart, gevoel voor humor en liefde voor haar originele werk, dan beveel ik je haar van harte aan. Ze is een doordouwer die niet opgeeft en leeft van en voor haar werk."

Esther Crena Uiterwijk, business leader/
director Benelux Docs Global

“Passie, liefde, moed, deskundigheid en een flinke scheut humor. Gooi dit in een blender en Jenneke zal het resultaat zijn.”

Enrico Toledo, voormalig assistent en sociaal- cultureel werker

Voor Q8/Tango organiseerden wij een teambuildingsdag in Oosterhout. In de middag verzorgde Jenneke een introductie in Graffiti en aansluitend een workshop. Na een afhankelijke aarzelende start: “wie is dat rare mens” wist Jenneke de mensen enthousiast  te maken en helemaal om te turnen. Het werd een top middag met enthousiaste reacties!

Ik organiseer het wel

"Ik heb met Jenneke, in samenwerking, enkele metalen Jenneke de "kunst", ik het metaal. Een erg leuke en vruchtbare samenwerking."

Arthur Dreissen Metaalkunstenaar

"As a calligrapher I found it inspirational to spend a day in Jenneke's workshop to learn about graffiti and many of its cultural associations. After clear explanations of terminology, equipment, safety and technique it was time to design a piece and then put it on the big white wall outside the studio, and I loved every minute of it. Jenneke is an inspiring and enthusiastic teacher, you will leave with a huge smile on your face!"

Mariette Hardman, Haywards Heath

“Jenneke heeft in opdracht twee schilderijen voor mij gemaakt waarin ze precies het evenwicht vond tussen realistische weergave en vrije interpretatie. Een echt aanwinst voor huis of kantoor! “

Bart-Jeroen Croll, ondernemer

“Afgelopen zomer heeft Jenneke 2 lezingen over moderne kunst verzorgd voor onze Stichting. het was een groot succes, ze wist precies de juiste toon aan te slaan. Door haar bevlogenheid en humor werd iedereen enthousiast gemaakt. Als sluitstuk organiseerden wij een bezoek aan het Kröller Muller Museum waar Jenneke ons rondleidde door de beeldentuin. We hebben zoveel positieve reacties gehad dat we voor komend voorjaar weer een aantal lezingen hebben geboekt: Wij verheugen ons erop!”

St. Tjitze Hesselius, activiteiten voor alleengaande ouderen

“Jenneke is een sprankelende, prachtige, charmante nagel aan mijn IT-doodskist.”

Gabrie van Zanten, IT consultant

"Jenneke heeft in opdracht van Hoogenraad & Haak advocaten een graffiti kunstwerk gemaakt voor de entree van het kantoor. Op bijzondere wijze heeft Jenneke het vakgebied reclame en intellectuele eigendom uitgebeeld. Ongetwijfeld het enige advocatenkantoor met kunst-graffiti! Een feest voor het oog."

Ebba Hoogenraad

"Zeg wat eerlijk is, niet wat het makkelijkste is. Mensen horen niet graag de waarheid. Het confronteert. Maar simpelweg jezelf zijn maakt je kunst. Ik ben trots dit geleerd te hebben bij jou lieve jen!"

Rowina Koek, stagiair